AMASYA / MERKEZ - Abdurrahman Kamil Ortaokulu

E-atık farkındalığı ve Geri Dönüşüm Projesi

E-atık farkındlaığı ve geri dönüşüm bir eTwinning projesi olup okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Fatma Aldemir tarafından başlatılmıştır.

Projenin amacı, dijitalleşen yeni dünyada ortaya çıkan çevre sorunu olan elektronik atıkların zararları, ayrıştırılması ve geri dönüşümü hakkında farkındalık oluşturmaktır. Gönüllü öğrencilerimiz ile birlikte web2.0 araçlarını aktif olarak kullanarak e-atık hakkında kamu spotları hazırlamak, ayrıştırılması hakkında bilinçlendirme etkinlikleri planlamak ve geri dönüşümdeki rolümüzü öğrenebilmek adına etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz. Yapılan her etkinliğin içeriği öğrenciler tarafından karar verilip etkin rollerde e-atık farkındalığını öğreten gönüllü bireyler olacaklardır. Süreç içerisinde dijital üretimlerin okulumuzdan başlayarak sanal dünya da var olmalarını yayınlaştırma ile çok fazla insana ulaşmayı amaçlıyoruz. Projeniz sonunda e-atık geri dönüşüm proje okulları olmayı ve etkinliklerin gündelik hayatta var olmasını sağlayacağız.

Oy çokluğu ile 6D sınıfı öğrencisi Hilal Azra tarafından yapılan tasarımlar projenin logo ve afişi olarak seçilmiştir.

08-02-202208-02-202208-02-2022

Yayın: 08.02.2022 - Güncelleme: 23.01.2023 15:31 - Görüntülenme: 265